Izbor za najbolji srbski avijon- Glasanje
+9
Suhoj PAK-FA
Petrasin
divvac
Admin
panzer
srpskimaketar
Шлосер
kole
No1
13 posters
Страна 1 of 1
Koji je po vama najbolji srpski avion svih vremena?
Izbor za najbolji srbski avijon- Glasanje
Sta mislite koji je Srpski-Jugoslovenski avion bio najbolji?
No1- Број порука : 38
Re: Izbor za najbolji srbski avijon- Glasanje
Svakako je to bio Galeb G-4, i amerikanci su negde sam citao trebali da ga prave po licenci, ako su ga oni hteli sigurno su nesto pozitivno i dobro videli u njemu.
Ik-z je bio dobar, imao je manji zaokret od nemackih mesersmita ali ih je bilo malo pa se nije pokazao i nije merodavan za ocenu iz tog razloga ali je imao potencijala da preraste u odlican avion. Moram da kazem da je G-4 ipak moj favorit. Orla nikako ne bi tu stavljao jer on i nije nas, rumuni su ga pokrenuloi a mi smo mnogo kasnije usli u taj projekat pa i nije onda skroz nas.
Ik-z je bio dobar, imao je manji zaokret od nemackih mesersmita ali ih je bilo malo pa se nije pokazao i nije merodavan za ocenu iz tog razloga ali je imao potencijala da preraste u odlican avion. Moram da kazem da je G-4 ipak moj favorit. Orla nikako ne bi tu stavljao jer on i nije nas, rumuni su ga pokrenuloi a mi smo mnogo kasnije usli u taj projekat pa i nije onda skroz nas.
kole- Број порука : 55
По мени, супергалеб је најбољи. Читао сам да су га тражили и Индонезија, Тајланд и Малезија, а да је преко JPATS-а требао да иде и Турцима у некој верзији.
Шлосер- Број порука : 79
одлична анкета баш да видимо шта мисле људи
не знам само на коју ласту да мислим, на ласту 1 ласту 2 или нај новију ласту 3?
ја сам начуо од нај поузданијег извора (дечко живи у Батаји) да ће ова нај новија Ласта 3 или Ласта 95 како је још зову бити сигурно нај бољи домаћи авион!
кад га заврше и усаврше ко зна колико ће све земаља хтети да га купи али је онда проблем да ли ће мо моћи да га направимо у толико бројева
стварно одлична анкета, свака част на идеји Број 1!
не знам само на коју ласту да мислим, на ласту 1 ласту 2 или нај новију ласту 3?
ја сам начуо од нај поузданијег извора (дечко живи у Батаји) да ће ова нај новија Ласта 3 или Ласта 95 како је још зову бити сигурно нај бољи домаћи авион!
кад га заврше и усаврше ко зна колико ће све земаља хтети да га купи али је онда проблем да ли ће мо моћи да га направимо у толико бројева
стварно одлична анкета, свака част на идеји Број 1!
srpskimaketar- Број порука : 101
Локација : Бгд Срб!
Свака част! Сад треба и анкета који је у остатку света најбољи ловачки авион другог светског рата, одох да је поставим ваљда нећу да да ѕаборавим неки битан!
Шлосер- Број порука : 79
Moj favorit je G-4.
Kole, nebi rekao da su Rumuni prvi usli u to sa Orlom a mi se kasnije pridruzili. Vise je to bila obostrana saradnja dve drzave, isto kao kada smo zajednicki umunija i mi gradili Djerdap.
Kole, nebi rekao da su Rumuni prvi usli u to sa Orlom a mi se kasnije pridruzili. Vise je to bila obostrana saradnja dve drzave, isto kao kada smo zajednicki umunija i mi gradili Djerdap.
panzer- Број порука : 27
Да тачно тако, не зна се ко је први почео и чији је то заправо авион! Ко зна да ли ће се икада сазнати јер су то још увек сигурно војне тајне!
Ја сам иначе начуо да су неки наши или румунски агнети тј. шпијуни покрали пуно планова од француза, нарочито за систем точкова
Ја сам иначе начуо да су неки наши или румунски агнети тј. шпијуни покрали пуно планова од француза, нарочито за систем точкова
Orao je najveci, najvise motora ima od ovih, najbrzi (porbija zvuk) najvise nosi payloda. Nisamznao za Rumune, to je neka sala? Orao je sav domaci. Onaj u muzeju na arodromu spravom stoji na sredini.
????- Гост
Истина је да може пробити звучни зид!!!
погледајте само карактеристике авиона,макар на википедији
Орао број 25101, који је летео брже од брзине звука.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Oraoprot1_v.jpg
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88-22_%D0%9E%D1%80%D0%B0%D0%BE
погледајте само карактеристике авиона,макар на википедији
Орао број 25101, који је летео брже од брзине звука.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5b/Oraoprot1_v.jpg
http://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%88-22_%D0%9E%D1%80%D0%B0%D0%BE
divvac- Број порука : 10
Локација : Панчево
Ја сам чуо да кад се наш орао опреми ваздушним ракетама да може да служи као ловац, и да ако га модернизују миже да замени миг21 и 29 тако да ако немамо пара не морамо да купујемо нове авионе него да преправимо орла
Petrasin- Број порука : 28
Локација : Borcha
ja sam cuo od nekog da je Orao25101 probio samo jedanput zvucni zid i to u poniranju sa velike visine i nikad vise a to je daleko od nadzvucnog aviona. Orao je tezak promasaj ali smo na srecu uspeli da uvucemo rumune u projekat tako da su podelili troskove koji su bili ogromni a dobili smo nikad dovrsen i poluupotrebljiv avion
Suhoj PAK-FA- Број порука : 24
Локација : Bukovac
орао је скоро па над звучни авион а и пробио је звучни зид када је летео на њему чувени пилот јелен!
ја сам начуо из врло поузданих извора да су уградили моторе које су требали, као и оне коморе за сагоревање на све, касније он би био надзучни да је требало, али за своје задатке је било доста да лети преко 1000 км/х
модернизације су биле предвиђене, потражи мало по интернету, имаш на скоро свим познатим српским форумима велике и дугачке теме о орлу!
има предлога и идеја да се чак угради само један јак мотор, ево све читај и научи нешта ново
http://www.mycity-military.com/Avijacija-i-PVO/Licna-karta-J-22-Orao.html
или http://www.mycity-military.com/blog.php?a=111859
srpskimaketar- Број порука : 101
Локација : Бгд Срб!
Орао је мој омиљени домаћи авијон и много му лепо стоји оно ново фарбање.
Баш некако моћно изгледа онако црно бели и са великим црвеним репом.
Супер што сте ставили лого са њега као лого форума - много моћно изгледа - врх!
Баш некако моћно изгледа онако црно бели и са великим црвеним репом.
Супер што сте ставили лого са њега као лого форума - много моћно изгледа - врх!
AirSrba- Број порука : 23
Локација : Београд
Офарбан је као чувено митолошко биће ОРИНГВИН, горе орао, доле пингвин. Кажу да је птица селица.
aerodinamik- Број порука : 53
a naše srpsko mitolškobiće zove PRAGNJE!!! Pola prasea pola jagnje to niko nemana svet
Атила- Број порука : 44
прагње је много добро биће пуно је витамина ЦЕ зато га ваљда сви и зову прагњенЦЕ!
AirSrba- Број порука : 23
Локација : Београд
Хммм мислим да је мртва трка између Орла и Г-4... Можда и ИК-3 може да им парира...
messerschmitt- Број порука : 21
Страна 1 of 1