Kobasicijada, slaninijada, kupusijada, ocel' biti i neka MAKETIJADA?
+6
panzer
Admin
srpskimaketar
Шлосер
kole
No1
10 posters
Страна 1 of 2
Страна 1 of 2 • 1, 2
Kobasicijada, slaninijada, kupusijada, ocel' biti i neka MAKETIJADA?
Ima li u nasoj Srbiji uopste neko takmicenje u plasticnom maketarstvu ili smo i tu bela mrlja na svetskoj maketarskoj mapi?
Kad , gde i ko organizuje izlozbe, festivale, vashare, maketarijade?
Kad , gde i ko organizuje izlozbe, festivale, vashare, maketarijade?
No1- Број порука : 38
Re: Kobasicijada, slaninijada, kupusijada, ocel' biti i neka MAKETIJADA?
Pa ti kao da si maketar od juce
Sorry, imas takmicenja u Beogradu, Nisu, Kraljevu. Ja sam dva puta bio na Beogradskom pobedniku, to ti je takmicenje mislim svakog juna u Beogradu u onom domu u Zemunu gde je nekada bio stab avijacije Kraljevine Jugoslavije.
Jednom je bilo na Kalemegdanu ali tada nisam isao. Posto u oba slucaja nisam imao puno vremena malo sam bio, samo pogledao gotove takmicarske makete a bio je jedan hodnik sa dilerima a tu nisam ulazio jer nisam imao para a bilo bi mi tuzno da gledam a ne mogu da kupim.
Moj drugar je bio u Kraljevu i kaze da je tamo super, iako je bio sesti u kategoriji bilo mu je odlicno.
Ja se jos uvek bojim da se takmicim, mislim da moji radovi nisu za tako nesto iako znam dobro i lepo da gitujem maketu i pazljivo sa cetkicom farbam sitne delove
uvek mi je frka kada farbam staklene delove i tu cesto ppogresim i onda se iznerviram pa me je sramota da se sa takvim maketama pojavim na takmicenju.
Sorry, imas takmicenja u Beogradu, Nisu, Kraljevu. Ja sam dva puta bio na Beogradskom pobedniku, to ti je takmicenje mislim svakog juna u Beogradu u onom domu u Zemunu gde je nekada bio stab avijacije Kraljevine Jugoslavije.
Jednom je bilo na Kalemegdanu ali tada nisam isao. Posto u oba slucaja nisam imao puno vremena malo sam bio, samo pogledao gotove takmicarske makete a bio je jedan hodnik sa dilerima a tu nisam ulazio jer nisam imao para a bilo bi mi tuzno da gledam a ne mogu da kupim.
Moj drugar je bio u Kraljevu i kaze da je tamo super, iako je bio sesti u kategoriji bilo mu je odlicno.
Ja se jos uvek bojim da se takmicim, mislim da moji radovi nisu za tako nesto iako znam dobro i lepo da gitujem maketu i pazljivo sa cetkicom farbam sitne delove
uvek mi je frka kada farbam staklene delove i tu cesto ppogresim i onda se iznerviram pa me je sramota da se sa takvim maketama pojavim na takmicenju.
kole- Број порука : 55
Ја сам једном био на Калемегдану, али то је било само једном, једне године. После је било у центру, заборавио сам како се зове улица сада, а онда у Земуну. Дилери су се жалили да нису добили ни столице ни чашу воде, изнервирали се па је било јефтиније. Мени супер! Али - чудо једно од таштине, без обзира на године учесника.
Шлосер- Број порука : 79
колико знам за сад још није ниједно такмичење најављено само се плашим да нам их не укину због ове светцке кризе
како шта сазнамо ми ће мо објавити!
како шта сазнамо ми ће мо објавити!
srpskimaketar- Број порука : 101
Локација : Бгд Срб!
Наравно, све информације које добијемо качимо на форум!
Kolege maketari. Ovde http://www.maketarskikutak.com/index.php/topic,8880.0.html imate informacije o takmicenjima koja ce se odrzati u 2010. godini. Kada gospodin Bane Djeri, koji je inace i organizator svih takmicenja u Srbiji, bude sazvao sastanak svih podruznih maketarskih klubova znace se vise o datumima i mesto odrzavanja takmicenja.
panzer- Број порука : 27
Чуо сам за Ђерића, он је дилер МПМ-а. Је ли то исти човек?
Ne znam da li mislimo na istog coveka. U pitanju je Bane Djeri a ne Djeric. On je koliko znam jedno vreme dilovao MPM makete i to veoma povoljno. Najverovatnije je bio njihov diler jer su mu MPM i ostale ceske makete bile jeftinije nego kod Milana u radnji.
Ja sam sa Banetom imao odlicnu saradnju mada su neki pricali da je maketama koje je prodavao falilo delova, dobili bi maketu bez sastavnice ili dikejla. Ja takvo iskustvo nisam imao.
Ja sam sa Banetom imao odlicnu saradnju mada su neki pricali da je maketama koje je prodavao falilo delova, dobili bi maketu bez sastavnice ili dikejla. Ja takvo iskustvo nisam imao.
ja sam jednom od Baneta narucio jednu italijeri maketu, kada sam dobio paket unutra je bila kesica sa delovima, uopste nisu bili na ramu a video sam i da neki delovi nedostaju a nije bilo nalepnica a list sa postupkom rada na maketi je bio fotokopiran
javio sam mu odma i rekao sta ne valja a on je rekao da ce poslati, imao je frku pa je sve pomesao a onda mi je stigao koverat od njega sa nalepnicama od nekih drugih aviona i rekao mi da to mogu da kombinujem i da dobijem sta meni treba a delove koji nedostaju nije poslao vec mi je rako da mogu da kopiram od nekog ko ima istu maketu, da kupim zubarsku gumu i u njoj uzmem otisak a on ce mi prodati smolu koju tu treba da sipam i da dobijem gotov deo!!!!!!!!!!!!
javio sam mu odma i rekao sta ne valja a on je rekao da ce poslati, imao je frku pa je sve pomesao a onda mi je stigao koverat od njega sa nalepnicama od nekih drugih aviona i rekao mi da to mogu da kombinujem i da dobijem sta meni treba a delove koji nedostaju nije poslao vec mi je rako da mogu da kopiram od nekog ko ima istu maketu, da kupim zubarsku gumu i u njoj uzmem otisak a on ce mi prodati smolu koju tu treba da sipam i da dobijem gotov deo!!!!!!!!!!!!
Краљ! То неможе нигде да се деси осим на Балкану.
tacno tako kolega to samo ovde moze da se desi i nigde vise, zato i pisem o tome da pomognem drugima da paze sa kime sta rade da ne bude posle neke stete u svemu ovome, nije lepo kada od nekog kupis maketu a ti sav srecan jer nasao nesto sto volis i cenis a kada dobijes to a platio si unapred dodje ti da puknes besa kada vidis kako te taj prevario
Ja sam jednom preko hyperscale trazio pomoc u vezi jedne makete i covek iz engleske mi se javio da moze da pomogne i poslao mi skroz novu maketu koja njemu nije trebala jer nema vremena da sve makete sastavi koje ima na lageru, poslao je bezplatno i jos je on platio postarinu i nista mi nije trazio i jos mi pozeleo srecu sa tom maketom i da mu se javim ako jos nesto treba, eeeej to je prava sreca upoznati takvog coveka a mogao je da mi posalje falicnu maketu jer mi je ionako poslao za dzabe, samo je trup bio odsecen sa stabla i izvinuo se jer je hteo da vidi kako polovine nalezu jedna na drugu
nemam reci za tog coveka i njegovo postenje ali sa Banetom nikada vise nista necu raditi, mozda neko ima dobro iskustvo zato sto su drugari pa je trgovina u tom slucaju odlicna i nista nefali ali ja sam prosao lose
Ja sam jednom preko hyperscale trazio pomoc u vezi jedne makete i covek iz engleske mi se javio da moze da pomogne i poslao mi skroz novu maketu koja njemu nije trebala jer nema vremena da sve makete sastavi koje ima na lageru, poslao je bezplatno i jos je on platio postarinu i nista mi nije trazio i jos mi pozeleo srecu sa tom maketom i da mu se javim ako jos nesto treba, eeeej to je prava sreca upoznati takvog coveka a mogao je da mi posalje falicnu maketu jer mi je ionako poslao za dzabe, samo je trup bio odsecen sa stabla i izvinuo se jer je hteo da vidi kako polovine nalezu jedna na drugu
nemam reci za tog coveka i njegovo postenje ali sa Banetom nikada vise nista necu raditi, mozda neko ima dobro iskustvo zato sto su drugari pa je trgovina u tom slucaju odlicna i nista nefali ali ja sam prosao lose
Iskustva nam se razlikuju i to je definitivno cinjenica. Nisam njegov prijatelj pa samim tim nisam ni mogao imati nekakav poseban prijateljski tretman pri trgovini maketama. Zao mi je sto si tako prosao.
ја не знам са чиме се човек бави у животу али знам да је познати препродавац макета који увек има супер понуду и ја сам од њега купио доста макета и нисам имао проблема, али сада углавном купујем у познатим радњама или на интернету!
али немојте да много офтопикујете ипак је тема такмичења у Србији
али немојте да много офтопикујете ипак је тема такмичења у Србији
ja sam se takmicio na nekoliko takmicenja u bg ali i jednom u novom sadu i nigde nisa mpobedijo a bio sam bolji od vecine ali svi su tamo podkupljeni svi se znaju i samo lazu da nevalja maketa i a oni dirkaju jajca jedni drugima i hvale se i sve je namesteno ko izbori. Ja sam jako protiv takvih takmicenja a recicu vam i zasto znam 100 posto % jer jedan lik koji uvek pobedjuje sa figurama mi je dao jednu koju je uradio i ja nisam pobedio a on jeste sto znaci da su namerno mene izbedacili jer nisam njjihov da sam znao ko je sudija ja bih mu jednu po picci. Zao mi je ali to mora da se zna u srbiji pa si vi
takmicite koliko hocete a li tako je
a tamo se prodaju samo skupe makete ili neke smesne bedne koje niko ne kupuje a valja neki lik u pairnim kutijama azatog dzerija sam cuo ali moj ortak kupio maketu od njega za smesne pare a sve ima osim kutije mdikela i sklopnice
takmicite koliko hocete a li tako je
a tamo se prodaju samo skupe makete ili neke smesne bedne koje niko ne kupuje a valja neki lik u pairnim kutijama azatog dzerija sam cuo ali moj ortak kupio maketu od njega za smesne pare a sve ima osim kutije mdikela i sklopnice
BenitoM- Број порука : 61
za takmicenja na kojima se namesta sam i ja cuo, sve su neki klanovi pa organizator u jednom gradu namesti da pobede neki iz organizacije u drugom gradu i tako se vrti u krug i cascavaju se pobedama i medaljama, ruka ruku mije kako kaze nas narod i svi se oni drze jednog drugog i povladjuju drugima ali meni nije cilj neko mesto na takmicenju, ja bi voleo da tamo cesce idem i da upoznajem ljude da gledam tudje makete i da tako otkrivam kako se sta da uraditi da bi bolje uradio moju maketu a to za namestanje stoji kako je i benitom rekao ali mislim da to netreba da nas previse zaokuplja jer sam svestan da u takve klanove nemogu nikada uci i nikada nebi hteo da budem deo takvih ljudi koji lece svoje sujete poklanjajuci bodove drugima a da ti drugi posle njima poklanjaju bodeve i hvalili se kao da su najbolji, da se razumemo ipak su to dobro i lepo uradjene makete ali nekada bude ih neka mnogo bolja ali lik ako nije u klanu onda i ta najbolja bude treca ili cetvrta
pa da eto vidis da je tacno kazem ja
Uff, ufff, ufff, lako je kuditi i pljuvati takmicenja. Jedno takmicenje nije lako organizovati. Treba naci prostor, sponzore, obezbediti nagrade i diplome, medalje i pozvato goste sa strane. U zadnje vreme ima i gostiju iz inostranstva pa im treba obezbediti smestaj i posle izaci sa njima malo u provod, pokazati im grad, izvesti ih negde na pice.
Sto se tice namestanja kako to neki od vas ovde tvrde mislim da niste u pravu. Ipak su sudije pazljivo birane iz raznih sredina pa ako i ima uticaja na nekog nema na sve sudije. Ljudi tako nesto odmah primete i reaguju i nije u interesu organizatora da namesta sudjenja jer time urusava takmicenje i odbija ucesnike na sledecem susretu.
Najbolja takmicenja su Novogodisnji kup u muzeju avijacije, Novosadski Ikar u Novom Sadu i Masters of miniatures u Senti. Barem za ta tri takmicenja smem da tvrdim da nema namestanja rezultata mada sam i sam cuo da se na recimo Beogradskom pobedniku rezultati namestaju u korist nekih grupa iz Panceva, Nisa i Kraljeva, ali to su samo glasine koje sam cuo medju maketarima.
Ostavite se previseg mudrovanja u vezi takmicenja i eventualnih namestanja. Bolje je da lepimo nesto nego sto mudrujemo o takmicenjima.
Sto se tice namestanja kako to neki od vas ovde tvrde mislim da niste u pravu. Ipak su sudije pazljivo birane iz raznih sredina pa ako i ima uticaja na nekog nema na sve sudije. Ljudi tako nesto odmah primete i reaguju i nije u interesu organizatora da namesta sudjenja jer time urusava takmicenje i odbija ucesnike na sledecem susretu.
Najbolja takmicenja su Novogodisnji kup u muzeju avijacije, Novosadski Ikar u Novom Sadu i Masters of miniatures u Senti. Barem za ta tri takmicenja smem da tvrdim da nema namestanja rezultata mada sam i sam cuo da se na recimo Beogradskom pobedniku rezultati namestaju u korist nekih grupa iz Panceva, Nisa i Kraljeva, ali to su samo glasine koje sam cuo medju maketarima.
Ostavite se previseg mudrovanja u vezi takmicenja i eventualnih namestanja. Bolje je da lepimo nesto nego sto mudrujemo o takmicenjima.
opeci ces se i ti jednom panzeru i ja sam mislijo da je tako ali nije
jeste stranci pa ga ovi sto pobede vode na rucak i plate mu hotel ali necu vise da kudim bas me briga nek svako organizuje u svoje selo takmitjenje
bice super iovako ih im pre malo
jeste stranci pa ga ovi sto pobede vode na rucak i plate mu hotel ali necu vise da kudim bas me briga nek svako organizuje u svoje selo takmitjenje
bice super iovako ih im pre malo
slazem se sa benitom, sve je namesteno ali kao sto rekoh netreba oko toga se nervirati kada nista nemozes da promenis, i to sa tim strancima iz madjarske, poljske, hrvatcke koji dolaze i njima se namesti neka kategorija onda ovi nasi kada odu tamo i oni im tako vrate
takmicenja su dobra radi druzenja i tako onda treba tamo samo ici i nikako drugacije a ko hoce taj neka se takmici a ja cekam neko vece takmicenje da kupim neku maketu na buvljaku i razmenama
takmicenja su dobra radi druzenja i tako onda treba tamo samo ici i nikako drugacije a ko hoce taj neka se takmici a ja cekam neko vece takmicenje da kupim neku maketu na buvljaku i razmenama
ја сам се доста такмичио на доста такмичења и накад је било како ви кажете а некада је све било ферплеј кад сам и добијао медаље
начуо сам разне приче али се трудим да не верујем у исте увек, ко ће га знати
не знам да ли ту има неке финајсијске користи када се такве ствари дешавају
начуо сам разне приче али се трудим да не верујем у исте увек, ко ће га знати
не знам да ли ту има неке финајсијске користи када се такве ствари дешавају
e a danapravimo ljudi mi nase takmicenje fer posteno a??
И ја сам био два пута на Каламегдану. јако ми се свидио золошки ал је на палићу бољи био сам са школом давно. Тамо немају жице и ограде колико се сећам већ су животиње биле приличнс лободне. Кад је такмичење могао бих са фантомом да дођем ф16.
Атила- Број порука : 44
Ima neki strava lik sto je drzao i besplatne casove po netu, super momak, a svima je isao na n. Mecku su rodili dok mu nisu slomili kicmu. Gde mi zivimo! To me poceti, cim neko digne glavu, oseku mu je kosto kaze moj cale.
????- Гост
Такмичења има у Србији и окружењу, и то пуно! Распитајте се мало, мулци. Онај глупи фејсбук вам је свима попио мозак.
И шта компликујете, ако ћеш се такмичиш онда не филозофирај, ако нећеш, ћути и гледај друге како побеђују. Само се нешто жалите.
И шта компликујете, ако ћеш се такмичиш онда не филозофирај, ако нећеш, ћути и гледај друге како побеђују. Само се нешто жалите.
aerodinamik- Број порука : 53
Sasvim ispravna konstatacija aerodimaku.
Kako nas narod kaze "ne mozes da se j*bes a da ti ne udje" sto hoce da kaze da treba sesti i zasukati rukave da bi se odradila maketa. Lako je posle pljuvati po sudijama. Onaj ko gubi ima pravo i da se ljuti.
Kako nas narod kaze "ne mozes da se j*bes a da ti ne udje" sto hoce da kaze da treba sesti i zasukati rukave da bi se odradila maketa. Lako je posle pljuvati po sudijama. Onaj ko gubi ima pravo i da se ljuti.
Страна 1 of 2 • 1, 2
Страна 1 of 2