Најбољи ловац из периода 1939-45
+4
Миланка
Admin
kole
Шлосер
8 posters
Страна 1 of 1
Гласајте за најбољи ловац из периода 2.С.Р.
Најбољи ловац из периода 1939-45
Који је по вама најбољи ловац из периода 1939-45?
Шлосер- Број порука : 79
Re: Најбољи ловац из периода 1939-45
uf bre, izbor je tezak, po meni je to bijo Spitfajer, dobio je bitku za britaniju, pokazao se posle normandije kada je zario i palio nemacke avione lovacke i bombarderske, bio je odlican u pustinji a imali su ga i nasi partizani na kraju rata.
Trebao si na taj spisak da dodas mustanga, airkobru, thunderbolta, korzera, tajfuna i jos dosta njih, izbor bi bio onda cupav izmedju svih njih, letelo bi perje medju tim pticama.
Trebao si na taj spisak da dodas mustanga, airkobru, thunderbolta, korzera, tajfuna i jos dosta njih, izbor bi bio onda cupav izmedju svih njih, letelo bi perje medju tim pticama.
kole- Број порука : 55
ја сам гласао за спитфајера (моје друштво га зове спитфрајер хахаха) само зато што су летели и наши пилоти на њему, иначе би гласао за неког немца јер су они имали ипак нај боље ловце и нај веће асове, неки су оборили и по 300-400 авиона (нису им све признали јер нису имали слику обореног баш за сваки)
Lako je bilo nemcima da imaju toliko velike pobede jer su oni kada su napali SSSR tukli po ruskim konzervama na zemlji a koje nisu mogle da polete jer su bile ne ispravne, to su bili razni i-16, neki tipovi dvokrilaca, stari migovi koji su medju prvima napravljeni i nisu bili modernizovani do napada na SSSR a nemci su za vreme rata imali specijalne jedinice izvestaca sa bojista koji su sve snimali i pisali o tome a to se kasnije prikazivalo u nemackoj u zurnalima Adler i Signal pa je stanovnistvo moglo da vidi gomilu fotografija sovjetskih aerodroma sa unistenim avionima na zemlji koji su priznati njihovim pilotima kao pobede, lako je nemcima bilo tako ratovati i unistavati.
kole- Број порука : 55
Извињавам се, није анкета прихватила цео списак, лош је софтер.
Шлосер- Број порука : 79
Извини али софтбер је одличан само није предвиђено да има баш милион ставки у анкетама ипак треба имати границу - мислим да је списак довољан јер су ту ипак нај главнији ловци
Маки је најлепши и нај бољи.Ипак је италијански
Миланка- Број порука : 49
фокевулф је фокефулф
srpskimaketar- Број порука : 101
Локација : Бгд Срб!
Фокер Вулф 190 је баш добар авијон - бијо е и много брз и могао је много бомби да понесе испод крила )бар неке верзије=
Ја сам читао по књигама неким да је он једини могао да парира новим америчким авијонима тада у рату - Тандерболту и Мастангу - како да нема и њих горе у списку?
Ја сам читао по књигама неким да је он једини могао да парира новим америчким авијонима тада у рату - Тандерболту и Мастангу - како да нема и њих горе у списку?
AirSrba- Број порука : 23
Локација : Београд
e bas necu da glasam
kad nema P-51 CADILLAC OF THE SKY
a licno najvise volim thuda
uh to kad zaletis......
kad nema P-51 CADILLAC OF THE SKY
a licno najvise volim thuda
uh to kad zaletis......
HETZER- Број порука : 2
Локација : BG
Ти амерички авиони што их помињеш и нико није чуо за њих нису на списку јер су трошили пуно горива, а нема се на ову скупоћу.
aerodinamik- Број порука : 53
хетцеру извињавај што нема мустанга али изгледа неко ограничење има за ове анкете, правићемо после неке друге анкете онако по земљама или тако нешто па да покријемо више типова пао нда да на крају урадимо коначну анкету са тим најгласанијим по земљама
srpskimaketar- Број порука : 101
Локација : Бгд Срб!
одличан предлог је дао српскимакетар - подржавам акциу!
иначе, не мој да се вадимо на скупоћу због трошења горива - данас сви уграђују плин!
иначе, не мој да се вадимо на скупоћу због трошења горива - данас сви уграђују плин!
AirSrba- Број порука : 23
Локација : Београд
ma smanjite izvinjenja
samo se salim
i vidim da ovde vlada dobro raspolozenje i pozitivna energija
to cenim
a da trose trose... sto jes jes
samo sto bi mi oldtajmeri uvek radije vozili kadilake nego smartove (uh kad mi prosle godine jedan izlete pre 123ojku ja ga malo cvcnih a njemu otpade tocak)... al ovo valjda spada u tipik o tigru, sorry
samo se salim
i vidim da ovde vlada dobro raspolozenje i pozitivna energija
to cenim
a da trose trose... sto jes jes
samo sto bi mi oldtajmeri uvek radije vozili kadilake nego smartove (uh kad mi prosle godine jedan izlete pre 123ojku ja ga malo cvcnih a njemu otpade tocak)... al ovo valjda spada u tipik o tigru, sorry
HETZER- Број порука : 2
Локација : BG
Страна 1 of 1